19
Дек.

„Мистични разходки из България…“

„Мистични разходки из България…“

Това е част от заглавието на първата книга на Боряна Кръстева, за туристически приключения из непознати кътчета от нашата страна. „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“ съдържа документални разкази, подходящи за любителите на пътешествията, мистиката и българските народни традиции и обичаи. В продължение на месеци Боряна Кръстева е обиколила някои от най-магичните места в България и освен, че е събрала най-причудливите истории и легенди за тях, тя е автор и на фотографиите в книгата.

Читателите ще могат да се принесат до пещерата на Света Марина в с. Сливарово, скално светилище Чит кая в с. Лисиците, село Върбово, Пещера Очилатата дупка в с. Ъглен и много други. Един от водачите на Боряна Кръстева, по време на обиколките в Северозападна България, е бил инж. Кирил Кирилов, който е автор на много статии поместени в страницата на Love You Bulgaria. Той почти 10 години изследва района на Белоградчик и по-специално – рисунките в пещерата „Магура“. Благодарение на него тя се докосва до символиката на скалата на „Богинята-Майка“, чието изображение е избрано за корицата на книгата.

Описанието на тайнствени скални светилища, древни обсерватории, извори с лековита вода, храмове на чудесата, призрачни села, силни енергийни центрове в България – това са само част от мистичните разходки в книгата. Необикновени пътешествия, съчетани с чудни легенди, емоционални разкази и впечатляващи пейзажи ще ви отведат до едни от най-приказните места в България. Там ще се „срещнете“ със сладкодумните местни хора, които ще ви припомнят родния ни фолклор и след това може и вие да се превърнете в негови пазители и разпространители!

В книгата ще откриете още: точни маршрути, полезна информация, GPS  координати, любопитни факти за всеки обект и съвети за (не)обикновени пътешественици. Желаещите да се сдобият със своя книга с лично послание и автограф от авторката може да натиснат тук.

Усетете магията на мистична България!

 

автор: Love You Bulgaria

Comments ( 1 )
  • Как се сбъдват мечтите? – Пътеписаници says:

    […] Благодаря на медиите, които проявиха интерес към книгата „Мистични разходки из България за (не)обикновени пътешественици“, блогът „Пътеписаници“ и моята скромна личност. „Пътеводител събира мистичните разходки из България“ – „Хоризонт за вас“, БНР – програма „Хоризонт“ Боряна Кръстева за пътуванията, мечтите и магията на България, Uspelite.bg „Събраха в книга всички тайни и загадъчни места в България“-  „България сутрин“, BulgariaOnAir TV „Мистичната България на Боряна Кръстева“ – „Време и половина“, БНР – програма „Христо Ботев“ „Как се сбъдват мечтите? – един разговор с Боряна Кръстева“ – Аз и моят успех „Мистичните места“ на България“ – bTV „Тази събота“ Боряна Кръстева разказва подробности за първата си книга „Мистични разходки из България“ – wness tv „Мистични разходки за не/обикновени пътешественици… […]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *